Rabac, dva građevinska zemljišta, pogled na more

  • Prodaja
Rabac
Location: Istra
  • Vrsta Turističko zemljište
  • Površina 1125 m2
  • ID Z-35
Na Upit

Informacije

  • Type: ZEMLJIŠTE
  • Vrsta : Turističko zemljište
  • Površina : 1125 m2
  • ID : Z-35

Opis Nekretnine

Rabac, dva građevinska zemljišta, pogled na more na prodaju.

Opis zemljišta

Zemljište na prodaju u Rabcu na istoku Istre. Jedno zemljište je 565 m2, a drugo zemljište je 560 m2. Oba su građevinska zemljišta i postoji dozvola za gradnju podruma plus dvije etaže. Voda i struja dovedena do zemljišta. Pristupni put vodi do zemlje.

Rabac, dva građevinska zemljišta, pogled na more a cijena je poznata u agenciji.

Lokacija zemljišta

Rabac sredinom 19. stoljeća je malo ribarsko selo sa svega desetak kućnih brojeva. Zbog lijepe uvale i pitoma kraja ubrzo ga posjećuju prvi izletnici. Jedan od prvih rabačkih turista je engleski putopisac i književnik Richard Francis Burton, koji u Rapcu boravi još 1876. godine. Nakon toga i obilaska drugih mjesta uz obalu Istre nastala je istoimena knjiga ‘Istarska obala’ u kojoj opisuje i ljepote i šarm slikovitog Rapca.
U to vrijeme Rabac počinje dobivati i prve ljetnikovce, a najpoznatije je zdanje riječke trgovačke obitelji Prohaska, rodom iz Češke. Po njoj se danas zove jedan od najljepših dijelova tog mjesta, dok je ljetnikovac uništen za 2. sv. rata.
Prvi rabački hotel ‘Quarnero’ otvoren je 11.lipnja 1889. godine, a nalazio se u kući obitelji Višković, nedaleko od današnjeg ateljea ‘0rlando’. U tom je hotelu bilo svega nekoliko soba, a u prizemlju se nalazila gostionica.
Redoviti gost prvog rabačkog hotela bio je austrijski časnik Kaiser, koji kasnije kupuje stanciju Dubrova nadomak Labina, mjestu danas poznatu po Mediteranskom kiparskom simpoziju i Parku skulptura. Kroničari će zabilježiti da je početkom ovog stoljeća – 1907. godine, Rabac ugostio i austrougarskog prijestolonasljednika princa Ferdinanda, kojemu se salutira na glavnoj rivi.

Podijelite ovu nekretninu:

Sadržaji

:

Video

Kontaktirajte nas

Forma za upit

Pristajem da ova web stranica pohranjuju moje dostavljene podatke u skladu s njihovim Pravilima o privatnosti kako bi mogli odgovoriti na moj upit.

Leave a Comment